Povestea MEA din Canada Aceasta rubrica ofera celor deja stabiliti in Canada posibilitatea de a publica un jurnal descriind experientele personale din aceasta tara. Pentru a evita comentariile nedorite, initiatorul discutiei poate restrictiona tehnic posibilitatea celorlalti de a raspunde mesajului initial, oferindu-i astfel dreptul de a fi singurul autor in propriul jurnal canadian. Atentie: lansarea de topice noi in cadrul acestei rubrici este rezervata celor care au ajuns deja in Canada.
Ma intereseaza sa plec in Canada. Urmaresc forum-ul dar nu reusesc sa imi fac o parere. Stiu ca pentru fiecare e diferit, dar dezamagirea mea este ca cei care scriu sunt oameni care pastreaza acel spirit romanesc ca sa zic asa, de bascalie, de misto, ca si cum ei nu au fost niciodata in faza deciziei de a emigra.
Ma intereseaza sa plec in Canada. Urmaresc forum-ul dar nu reusesc sa imi fac o parere. Stiu ca pentru fiecare e diferit, dar dezamagirea mea este ca cei care scriu sunt oameni care pastreaza acel spirit romanesc ca sa zic asa, de bascalie, de misto, ca si cum ei nu au fost niciodata in faza deciziei de a emigra.
unii sa stii ca chiar nu au fost
daca inca esti in faza deciziei inseamna ca nu esti pregatit de emigrare, parerea mea. _________________ ingredientele unei vieti fericite : prostie plus ignoranta
Care-i faza cu franceza vs engleza dragi forumisti deja canadieni ... nu pricep dilema:Quebec/Canada dealtfel si Covasna si Harghita fac parte din Romania (lol) si daca aterizezi in Covasna sau Harghita ti se vorbeste romaneste cu diferenta ca daca il gasesti pe Gyuri bacsi la 45+ care sa-ti repara bicicleta poate te invata el pe tine nu tu pe el.Am bagat de seama ca "deja" canadezii quebecosi ar fi oleaca mai batzosi ca cei "deja" canadezi nequebecosi.No szervusz
Canada este un stat federal, ceea ce nu se poate spune despre Romania. Limba oficiala la nivel federal ( sa-i zicem guvern cu tot ce tine de el) este engleza si franceza) insa la nivel provincial se schimba lucrurile. Limba oficiala in Quebec este doar franceza ( aici intra si guvernul provincial cu toate institutiile ce tin de el.)
Cel mai elocvent documentar reprezinta : Charter of the French Language
Singura provincie la care franceza si engleza sunt limbi oficiale atit la nivel federal cit si provincial este New Brunswick. _________________ Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea ca cei din jur sa nu vada diferenta...
Florentina... in Canada viata noastra a multora e atat de intunecata si de plina de privatiuni, incat crede-ma - singurul lucru care ne mai ramane este bascalia.
Exista useri grei pe acest forum, care in timp, cu rabdare - au dat enorm de multe info despre viata de aici... fara bascalie (prostia lor). Atat de multe info, incat NU AI CUM sa le bagi la cap. Dar merita sa citesti.
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum